Prevensjonsmidler

i denne bloggen skal jeg snakke prevensjonsmidler og ulike fordeler og ulemper ved prevensjonsmidler.

i tusener av år så har folk levd i ekteskap. ofte så handler det ikke bare om å elske partneren sin men har et sexliv ved siden av også. per dags dato har vi ulike prevensjonsmidler som for eksempel kondomer, p-piller, p- stav, p-ring, p-plaster osv…

før så hadde man ikke så mange alternativer man kunne bruke for å unngå å få barn. Hvorfor har vi prevensjonsmidler i verden? Alle har lyst til å ha sex, men ikke vært like lystne på å få barn. det er ofte ikke bare å bruke det, men forstå fordeler og ulemper ved hver av dem og forstå hvordan man skal bruke hver eneste prevensjonsmiddel.

Bilderesultat for kondom

det er ulike temaer som får opp i hverandre da man snakker spesielt om prevensjonsmidler som for eksempel kjønnssykdommer.

prevensjonsmidler er ikke så gammelt. mange år før man kom med kondomer og andre prevensjonsmidler har man prøvd å bruke andre metoder for å unngå å få barn. ikke alle tenkte så mye på kjønnssykdommer før. en sykdom som heter klamydia er veldig vanlig i Norge. ofte så kan personer får klamydia når de har ubeskyttet sex eller bytter sex partner. det farligste med klamydia er at man dessverre ikke merker noe når man har det. det er alltid bedre å sjekke seg en gang for mye enn en gang for lite. konsekvensene man kan få ved å ikke sjekke seg er veldig triste konsekvenser. hvis damen har klamydia kan hun ende opp med å bli gravid utenfor livmoren og at mannen kan bli steril som ikke er så veldig positivt.

for å unngå klamydia lønner det seg å bruke prevensjonsmidler spesielt kondom. kondom er det eneste middelet som gjør at man unngår å få alvorlige sykdommer. klamydia er bare en av kjønnssykdommene som mange har her i Norge. man kan blant annet få Hiv og aids som kan ta livet av deg. Hiv er en prosess som viser til at du senere kan få aids.

I Norge så viser ulike statistikker til at store deler av befolkningen i Norge ikke er så veldig flinke til å bruke prevensjonsmidler for å unngå ulike sykdommer som rett og slett kan koste en livet som ikke er verdt det.

“(VG Nett) Nordmenn er naive i senga og troner på bunnen i kondombruk i Norden. Altfor mange syns det er flaut å spørre og stoler på at partneren er beskyttet, viser en ny sexundersøkelse”

Bilderesultat for statistikk på hvor mange som bruker kondom

denne statistikken viser hvor alvorlig det er å bruke prevensjonsmidler spesielt som kondom som hindrer i bunn og grunn flere sykdommer enn andre prevensjonsmidler som for eksempel p-piller, p-stav og rett og slett alt som ikke beskytter penisen.

 

 

Kilder:

  • Trigger 10
  • Google Bilder

 

Hamza Ehtsham

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s